2015 Web Tasarım Trendleri

Yeni yılda web tasarım trendleri, önceki yıldaki olduğu gibi flat, responsive ve mobil tasarım üzerine odaklanmaktadır . Kullanıcı dostu siteler gün geçtikçe artmakta, web tasarım kullanıcı odaklı gelişir hale gelmektedir. 

1. Flat Tasarım

Flat Tasarım

Flat tasarım 2014 olduğu gibi 2015 yılında da web tasarımın değişilmez unsurlarından biridir. Flat tasarım minimalist tasarımın bir yaklaşımı diyebiliriz. İlk başlarda yadırganan bu trend gün geçtikçe gelişmekte ve kullanıcılar tarafından benimsenmektedir. Sadelik 2015 yılının vazgeçilmez web tasarım unsurlarından biridir. Apple uzun zamandan beri flat tasarımı kullanmakta iken, Microsoft metro arayüzü ile flat tasarıma yeni bir soluk getirdi.

2. Responsive Tasarım 

Responsive tasarım günümüzde web tasarım gereklilerinden biri haline gelmiltir . Mobil kullanımın her geçen gün artmasıyla birlikte responsive tema kullanıcı açısından ihtiyaç haline gelmiştir. Responsive tasarım artık bir norm haline gelmiştir. Webtalist eski tasarımının responsive olmadığından dolayı kullanıcılar mobil kullanımında zorluk çekiyordu ve kötü geri dönüşler alıyorduk. Mobil tasarımı olmayan kurumsal siteler 2015 yılında responsive olmayan yani mobil cihazlara uygun olmayan tasarım kullanıyorsa bir an önce tasarımını yenilemesini tavsiye ediyoruz.

3. Header Büyük Resim ve Video Arka Planları 

startup-600x400

Geçtiğimiz senelerde minimal ve responsive tasarımla başlayan full-width header slider tasarımlar bu sene trend haline gelecek ve daha sık kullanılacaktır. Etkili slogan ve güzel arka plan resmi ile kullaıcıları güzel bir web tasarım deneyimi yaşatmaktadır.

4. Tipografi üzerinde büyük Vurgu

webflow-600x400

Tipografi büyük font kullanımı yeni web tasarım trendlerinden biri haline geldi. Modern font ve güzel flat arka plan rengi ile yeni web tasarım trendleri arasında yer almaktadır. Web siteler daha etkili sloganlar ile kullanıcısına asıl amacını iletebilecektir.

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir