Ekran Kaydı Alma Programları

En İyi Ekran Kaydı Alma Programları

Ekran kaydedici (video kayıt) programları, sosyal medya ve YouTube gibi platformlarda oldukça fazla kullanılmakta. Kanal sahipleri, oynadıkları oyunları video olarak ya da canlı yayın üzerinden kayıt edebilmeleri için bu programları tercih etmekte. Twitch aracılığı ile oyun videolarının paylaşımlarının etkisi o kadar fazla oldu ki Twitch sitesi, bir milyar dolar gibi büyük bir rakama satın alındı.

Oyun veya işiniz ile ilgili herhangi bir konuda Windows üzerinden ekranınızda yaptıklarınızın videosunu almak isteyebilirsiniz. Bu işlemi yaparken kullanacağınız programın kaliteli kayıt ve düşük boyutlu video oluşturması önemli özellikler arasında bulunmaktadır. Bizde bu yazımızda kaliteli kayıt yapmanıza yardımcı olacak en çok tercih edilen ekran kaydedici programları araştırdık. Bazıları ücretli bazılarının ücretsiz olduğu bu programlar bilgisayar kullanıcılarının işlerini oldukça kolaylaştırmakta. Bilgisayar işlemlerinde kullanılacak bir programdan beklentilerin en başında tabi ki ücretsiz olması gelmekte. Çoğunlukla ücretli olan bu programlar ücretsiz olarak kullanmaya da bir şekilde izin vermekte.

Özellikle kısıtlama süreci ve sonrasında oluşan alışkanlık ile eğitim sektöründe de sıklıkla kullanılan bu programlar kullanıcılar tarafından tercih edilmekte. İş, eğlence, eğitim veya başka bir sebep ile sizin de ekran kaydı yapmanız gerekiyorsa listemizi inceleyebilirsiniz. İşte en çok tercih edilen ekran kaydı alma programları.

1.Windows Ekran Kaydedici

Listemizin ilk sırasını alan program, en çok bilinen ve ücretsiz olan Windows ekran kaydedici. Eğer Windows 10 kullanıyorsanız bu programa erişiminiz çok kolay. Windows tuşu + G kısa yolu ile programı açabilir ya da Windows tuşu + Alt + R kısa yolu ile kayıt etmeye otomatik başlayabilirsiniz.

Ücretsiz olarak ve ekran kaydı yapmanızı sağlayan bu program, Xbox kullanıcıları tarafından sıklıkla kullanılmakta.

2.EaseUS RecExperts

Ekran, ses, oyun ve webcam kaydı yapmanıza olanak sağlayan program, kullanımının kolaylığı ile kaydetme konusunda ihtiyaç duyduğunuz birçok özelliği içinde barındırmakta. Ekran videoları yakalama, full ekran veya seçili alanı yakalama gibi özellikler ön plana çıkmakta.
Lisanslı olarak kullanılan programın lisanssız olan hali de birçok işinizi görme konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Birçok farklı uzantılı dosya türünde kayıt elde edebilir ve işlem yapabilirsiniz.

3.OBS

Birden çok amaçlı ve oldukça kolay kullanılabilirliği ile tanınan OBS isimli program, daha çok canlı yayın yapan yayıncılar tarafından tercih ediliyor. Bunun yanı sıra ekran kaydedici olarak da kullanılabilmekte. Özellik ve kullanılabilir olarak en iyi ve çok tercih edilenler arasında başlarda gelmektedir diyebiliriz. Ücretsiz olarak kullanım sağlayan OBS, profesyonel canlı yayın için eşsiz bir seçenek.

Ekrana bannerlar yerleştirebilir, webcam ve ses kaydı yapabilir hatta özel olan bölümler ortaya çıkarabilir ve seçenekli pencereleri yakalayabilirsiniz. Kayıt kalitesini arka plandan ayarlanabilir ve farklı ayarları kendi kullanımınıza göre özelleştirebilirsiniz. Format olarak mp4. Uzantılı olduğundan düşük boyutlu kayıt videoları elde edebilirsiniz.

4.Camtasia

Ekran kaydetme – ekran videosu oluşturma konusunda en çok tercih edilenler arasında bulunan bir başka program da Camtasia. Hem Windows hem de IOS için ayrı ayrı kullanım olanağı sağlayan program, ekran kaydedici özelliğinin yanında video düzenleme seçeneğini de sunuyor. Önceden hazırlanmış ya da sizin hazırlayacağınız şablonlar ile videolarınızı düzenleyebilirsiniz.

Sürükle bırak gibi kolay işlemler ile efektler, animasyonlar, simge veya yazı gibi elemanları videonuza ekleyebilirsiniz. Yeşil ekran desteği ile video arka planında seçtiğiniz başka bir görseli kullandırabiliyor.

Ücretsiz olarak da kullanım sağlayabileceğiniz programın 2021 versiyonunu tüm özellikleri ile kullanmak isterseniz 2022 yılı için güncel fiyatı olan 299,99 $ ı ödemeniz gerekiyor. Ücretli olan bu sürümün demo halini 30 gün süre ile kullanabilir fakat bu süre içinde ticari faaliyetli bir işlemde programı kullanmanız yasak durumdadır. Ayrıca program, kaliteli bir aktarım yapmanıza da yardımcı oluyor. Harici olan bir kamera ile çektiğiniz videoyu HD kalite ile bilgisayar ortamına aktarabilirsiniz.

5. Bandicam

Eğer en çok tercih edilen ekran kayıt programları listesi hazırlıyorsak olması gerekenlerden bir diğeri de Bandicam. Ücretli ve ücretsiz olarak ayrı sürümleri bulunan program, biden fazla işinize yarayabilir. Yaptığınız veya var olan video çekiminin kalitesi ve oynatma hızı üzerinde ayarlar yapabilirsiniz. Program webcam desteği ile birlikte web kamerasını ekranınızın istediğiniz yerinden yayınlamanıza izin veriyor. Önemli özelliklerinden biri de kayıt esnasında Mouse imlecinizin gözükmesi ve gözükmemesini ayarlayabiliyor olmanız.

Akıllı telefonlarınızdan, IP TV’lerden, Playstation ve Xbox gibi cihazlar üzerinden aktarılan görüntülerinde ekranlarını kaydedebilirsiniz. Kullanılabilirlik olarak oldukça kolay olan cretli versiyonu için ödemeniz gereken ücret 39,95 $.

6. Movavi Screen Recorder

Kullanım dili olarak komple Türkçe desteği bulunan program, kolay kullanılabilir ve yaptığı kayıtları oldukça kaliteli olarak kaydetmekte. Farklı formatlarda kayıt yapabileceğiniz programlardan birisi. Ekranının tamamı ya da kullanıcının isteği ile sadece seçilen kısmı için ekran kaydı yapabilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz versiyonları bulunan programın ücretli versiyonu için farklı paketler sunulmakta. Sadece ekran kayıt için 1 yıllık ödemeniz gereken ücret 109,95 ₺ ömür boyu lisans için ise 129,95 ₺.

Ücretsiz versiyonunda işlemlerini yapabilirsiniz fakat filigranlı olduğunu ve kısa süreli kayıtlar yapabileceğinizi unutmayınız. Aynı zamanda düzenleyici işlevi de bulunan program ile videolarınız üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Sadece ekran kaydı, ekran & ses kaydı veya sadece ekrandaki ses kaydını yapabilirsiniz. Klavye tuşlarınıza dokunuşunuzu ekran kayıt esnasında gösterebilir ve Mouse imlecinizi farklı işaretler ile gösterebilirsiniz.

7. Sharex

Ekran kaydetme programları arasından en çok tercih edilenler ve en iyiler listesini hazırlarken listeye son olarak aldığımız program ise Sharex. Tam ekran ya da seçilebilir ekran bölümünü kaydetme özelliği bulunan program, kaliteli olarak kayıt yapmanıza ve bunu hızlı-kolay şekilde paylaşmanıza izin vermekte. Ücretsiz olan programda yaptığınız kayıtlar üzerine ayrı ayrı efektleri kullanabilirsiniz. Kullanacağınız bu efektleri indirmeniz gerekiyor.


En çok tercih edilen ve en iyi ekran kaydedici programlar için hazırlamış olduğumuz listemizin sonundayız. Sizin de kullanmakta olduğunuz ya da daha önce kullanmış olduğunuz program varsa bizlerle paylaşabilirsiniz.

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir