2023 Yılında Yollara Çıkacak Yeni Otomobiller

2023 Model Arabalar

Otomotiv, dünya üzerinde geniş ürün yelpazesine sahip bir sektör haline gelmiş ve her geçen gün sektör içindeki firmalar, müşterilerine farklı modeller sunarak kendilerini geliştirme yolunda ilerlemektedir. Ancak özellikler son yıllarda, malzeme tedarik konusunda yaşanan sıkıntılar ile arz/talebe yetişememe gibi problemlerden kaynaklanan sebeplerden dolayı otomotiv sektörü bir yavaşlamaya girmişti. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinin sona ermesi ile bu yavaşlama yerini eskisinden daha iyi bir hıza bıraktı.

Bu hız ile birlikte, otomobil üreticisi markaların yavaşlama döneminde tasarımları düşünülen hatta planlanan modellerini üretim sürecine getirdiği bilinmekte. Sektöre ve piyasaya heyecan verecek olan birçok yeni model araçlar yavaş yavaş görücüye çıkmaya hazırlanıyor. Bizler de bu yazımızda 2023 yılında çıkacak araba modellerini derlemeye çalıştık. Yaptığımız liste ile önde gelen otomobil markalarının bazı modellerini genel özeti ile hazırladık.

Yeni yılda yollarda göreceğimiz bu araçlarla ilgili yazımızı incelerken aslında araç kullanıcılarının araç satın almadan önce en çok dikkat ettiği hususlardan biri olan arıza konusu ile ilgili olarak hazırladığımız en az arıza yapan 10 araç markası konulu yazımıza da göz atabilirsiniz.

Şık tasarım, alışılmışın dışında özellikler, motor performans, yol tutuşu veya konfor… bunlar ve bunlar gibi çoğu özelliği ile işte 2023 yılının yeni araba modelleri.

MERCEDES-BENZ EQE

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

2023 yılında yollarda görmeye alışacağımız markalardan birisi olacak olan Mercedes-Benz, her zamanki yeniliklerini yine kullanıcıya tam anlamıyla aktarma işini yine iyi başarmışa benziyor. EQE model tam elektrikli olan araç petrol kullanımını kullanmayarak tam bir çevre dostu. EQS modelini, sedana bürünmüş hali gibi düşünebilirsiniz. Bu ayrı iki model de Mercedes-Benz’in E ve S sınıfı modellerinden ilham alınarak tasarlanmış. Mercedes-Benz EQE, tam dolu şarj ile 480 kilometre yol kat edebilme özelliğine sahip.

Elektrikli araç denildiğinde kullanıcıları düşündüren ve ilk akıllara getiren soru olan şarj konusunda sanırım tabuları yıkacak bir düşünce ile üretilmiş. Çünkü EQE modeli hızlı şarj özelliğine sahip ancak hızlı şarj özelliğinin kullanılabilmesi için en az %10 şarjın kalması ve hızlı şarj le en fazla %80 seviyesine kadar doluma izin veriyor. Mercedes-Benz EQE modelinin diğer özellikleri için bağlantıdan göz atabilirsiniz.

ALFA ROMEO TONALE

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Özellikle spor otomobil tutkunlarının eskimeyenlerinden olan Alfa Romeo, 2023 yılında Tonale modeli ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Crossover sıralamasına İtalya alıntıları ekleyen Alfa, Tonale modelinde sürekli 4 çeker özelliği ile ön planda. Sürekli 4 çeker özelliğine rağmen ekonomik yakıt tasarrufuna da dikkat eden Alfa Romeo, Tonale modelinin tasarımında, kendisini betimleyen sivri olan ön kısım ile geliyor. Alfa Romeo tutkunları için farklı bir yüz olacak Alfa Romeo Tonale şimdiden heyecanlandırıyor.

TOYOTA GR COROLLA

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Otomobil dünyasının en çok satanlarından biri olan Japon Otomobil üreticisi Toyota, 2023 yılına Gr Corolla modeli ile hazırlanıyor. Yol tutuşu konusunda ultra hassas adını verdiği geliştirilmiş teknoloji ile ön plana çıkan Gr Corolla, yine aynı geliştirme ile spor süspansiyonu da uyguladığı görünüyor. Dış kalıptaki tasarımı güçlendiren çizgiler ona daha fazla hava katıyor. Tam 300 beygir gücünde olan otomobil, şarj konusunda da turbo şarj özelliği ile piyasaya hazırlanıyor. Toyota Gr Corolla modeli, Toyota’nın satış rekoruna bir yenisini ekleyecek gibi görünüyor.

BMW XM

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Göz alıcı tasarım hatları ile kendini gösteren BMW XM modeli, elektrikli olan motoruyla birleşen 4.4 litre çift turbo ile kullanıcısına güçlü seçenek sunuyor. Ayrıca V8 motor ile tam 644 beygir gücü ile sınırları zorlayanlardan olmayı hedefleyen BMW XM en iyiler listesinde yerini ayırtanlardan.

TOGG

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

En büyük özelliği Türkiye’nin ilk yerli otomobili olması olan C segmentindeki SUV model ile 2023 yılında pazarla çıkmaya hazırlanan TOGG’ da yazımız içinde kendisine yer buluyor. 2023 yılının ilk çeyreğinde yollara çıkması planlanan TOGG sedan ve hatcback modelleri ile de seçenekleri zenginleştiriyor.

PEUGEOT YENİ 408

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

4,69 uzunluk, 1.86 metre genişlik ve 1.48 metre yükseklik ölçüleri ile bizleri karşılayan yeni 408, geniş iç hacmi ile ferah bir kullanım sunuyor. 536 litrelik bagaj hacmi ile de taleplere olumlu yönde karşılık verecek gibi duruyor. 2023 yılında yollarda görmeye alışacağımız bir diğer araç ta Peugeot yeni 408 modeli oluyor.

BMW X1

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Keskin görüntüye sahip tasarımı ve konfor üzerine düşünülmüş özellikleri ile adı ile ünlü otomobil markası BMW, X1 modeli ile yine duruşundan ödün vermiyor. Kavisli bir görüntüye sahip olan kontrol panel ekranı en dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. İç hacmin genişliği ile ferahlığı düşünen BMW X1, iç ambiyansa da oldukça önem vermiş gibi duruyor. Yeni işletim sistemi, otomatik pilot ile sürüş, otomatik park etme gibi yenilikçi ve geliştirilmiş özellikleri ile BMW X1, listemizde kendisine yer buluyor.

NİSSAN YENİ X-TRAİL

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Özellikle son yıllardaki tasarımı ile SUV dünyasında ses getirenlerden olan X-Trail, daha kaslı bir görüntü ile pazara çıkmaya hazırlanıyor. Sürekli 4 çeker gibi yeniliklerle dolu Yeni X-Trail, bir önceki modellerdeki gibi 5 ve istenildiğinde 7 kişilik olma özelliği ile kalabalık ailelerin dikkatlerini çekeceğe benziyor. Ayrıca onu öne çıkaran önemli özelliklerden biri ise akıllı ve ileri frenleme özelliği. Bu sayede araca entegre edilmiş radar sistemi sayesinde çarpışmayı önleme ya da alınacak hasarı en aza indirmek için frenlemeyi devreye sokuyor.

HONDA CİVİC TYPE-R

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Eski modellerini genç yaştaki kullanıcıların talep ettiği ve tasarımda değişikliğe gittiğinde her yaştan kullanıcıya hitap etmeyi başaran Honda, sanırım Japon otomotivine duyduğu saygıyı temsilen bu modeli geliştirmiş olmalı. Kuruluşunun 25. Yılını kutlama amacı ile Civic Type R modelini tanıtan Honda, heyecan yaşamak isteyen kullanıcılarına en tatmin edici modeli ile geliyor.

KİA XCEED

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Avrupa ülkelerinde toplam satışı 120 bini geçen XCeed modeline yeni bir tarz getiren Kia, Daha farklı bir dış tasarım ve geliştirilmiş iç mekan ile 2023 yılına hazırlanıyor.

TOYOTA CROWN

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Turbo şarj özelliği bulunan motor ile doğrudan 6 ileri vites ve otomatik şanzıman ile 2023 yılına hazırlanan Toyota’nın bir diğer aracı Crown, daha sportif ve keyifli bir sürüş için geliştirilmiş özellikler ile geliyor.

HYUNDAİ İONİQ

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Elektrikli motor seçeneğine modern şekilde yaklaşan Hyundai, 20 veya 18 inç jant seçeneği ile geliyor. Yaklaşık 5 metre kadar etkileyici bir uzunluğa sahip Hyundai Ioniq, 0 km/s den 100 km/s e tam 5.1 saniyede ulaşıyor.

HONDA CR-V

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

Birçok dünya ülkesinde en çok satanlar arasında yerini alan ve SUV dünyasının isim yapmış liderlerinden biri olan Honda, CR-V modelini 4. Nesil hibrit/elektrik sistemi ile 2023 yılında piyasaya çıkıyor. 1.5 litrelik turbosu ile otomatik şanzımanı gürültü azaltma planlamasını hayata geçirerek yenilendi.

NİSSAN PATHFİNDER ROCK CREEK

2023 Model Araba Modelleri
2023 Model Araba Modelleri

2006 – 2007 yıllarında üretime soktuğu ve piyasalardan olumlu tepkiler alan Nissan Pathfinder, SUV’ da gücü sevenler için üretilmişti. 2023 yılında da aynı o yıllardaki gibi adından çok söz ettireceğe benziyor. Araç üzerinde standartların dışında 100 kg ağırlığı taşıma kapasitesi bulunan bir port bagaj bulunuyor. İç kısımda ise kullanıcıları işlemeli görselliğe sahip koltuklar karşılıyor. Kapı iç kısımlarında ise bu görselliğe karşı gelecek gibi gözüken turuncu dikişler ayrı bir hava katıyor. 5/8 inç ayarlı süspansiyon sistemine sahip özellik off-road severler için cazip seçenekler arasına girmesine neden oluyor. Bunların yanı sıra sis farlarında ise yenilikçi görüntüye imaj olarak ledli farlar öne çıkıyor.

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir