2019 Yılının En İyi 10 Ücretsiz iOS Oyunu

iOS mobil işletim sistemi olan akıllı telefonunuzda hem ücretsiz hem de kaliteli oyunları bulmak kimi zaman zor olmaktadır. 2019 yılı için ücretsiz en iyi 10 iPhone iPad oyunlarını sizler için derledik.

AppStore’a en iyi oyunlar kategorisine girdiğinizde bir sarmak içinde kaldığınızın farkındasınızdır. Sürekli aynı oyunları görmekten sıkıldıysanız, iPhone veya iPad’inizde farklı oyunları oynamak istiyorsanız iOS işletim sisteminin en iyi ücretsiz ve bilinmedik oyunları karşınıza getirdik.

Her yıl düzenlediğimiz bu listede oyunları tek tık ile indirebilir, açıklamalarından ve videosunu izleyerek oyun hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

2019 Yılının En İyi 10 Ücretsiz iOS Oyunu

1. PlayerUnknown’s Battleground (PUBG) Mobile

PUBG oyunun bilmeyen kişi sayısı elle sayılır miktardadır diye düşünüyorum artık. Bu kadar bilinmesine rağmen yinede sizler için oyundan bahsettik. Geçen senenin en popüler ve iyi oyunu bu senede tahtını kimseye  bırakacak gibi durmuyor.

FPS tarzındaki oyunda oyuncular belirli bir rotada uçan uçaktan bir adaya paraşütle atlıyorsunuz. Atladığınız 8×8 km alana sahip bir adada teçhizatsız, silahsız bir şekilde oyuna başlıyorsunuz. 300 kişiye kadar oyuncu aynı adada oynayabilmektedir. 20 dakika boyunca sürekli küçülen adada teçhizat ve silah toplayarak diğer oyuncaları öldürmeye uğraşıyorsunuz. Oyuncular tek bir kişi kalasıya kadar birbirleri ile savaşmak zorundadırlar.

Oyunda cinsiyeti ve kıyafeti seçtikten sonra her oyuncu adada belirli bir yere paraşütle indikten sonra özgür olacaktır. Dileyen istediği yere iniş yapabilmektedir. Genelde evlerin bulunduğu yere inen oyuncular, evlerden kask, zırh, mermi kıyafet, silah gibi ekipmanlar toplamalısınız. Toplama işlemini rakiplerden önce yapmalısınız ki ilk o sizi öldürmesin. Sürekli tetikte olmanız gereken oyunda, ada etrafında sürekli daralan bir çember bulunmaktadır. Bunun dışında kalırsanız ölüyorsunuz. Bundaki amaç rakiplerin birbirini daha kolay bulması ve oyundaki sıkıcılığı azaltmaktadır. Bir yerden bir yere gitmek için sadece yürümek ve koşmak gerekmiyor.  Oyun içinde tekne, araba, motosiklet gibi kullanacağınız araçlar bulunmaktadır. Oyunu mümkün olduğunca çok rakip öldürerek tamamlamalısınız. Ne kadar çok öldürürseniz o kadar çok oyun parası kazanıyorsunuz. Bununla da oyun içi geliştirmeler alabiliyorsunuz.

2. Fortnite

Yer yerinden oynatan oyun PUBG benzeri bir battle royale oyunudur. Epic Games’in geliştirdiği bu oyun 100 kişinin birbiri ile savaştığı ve son hayatta kalanın oyunu kazandığı bir efsane oyundur. PUBG farklı olarak çok daha hareketli grafikleri değişik mistik karakterler ve çok değişik silahlar mevcuttur. Savaş alanında herkes açık bir şekilde çarpışmıyor Siperleri yok etmek için açık alandan çok farklı silahlar elde etmeniz gerekmektedir. Fortnite dünya çapında en popüler ve en çok oynanan mobil oyundur. 

‎Fortnite
‎Fortnite
Developer: Epic Games
Price: Free+

3.Tacticool

Panzerdog tarafından geliştirilen Tacticool kuşbakışı kamerasından 5’e 5 oynanan bir oyundur. Oyunun fizikleri çok gerçekçi, oyun içinde bir arabaya binerek veya koşarak saldırabilirsiniz. 50’den fazla silah alabilir ve bunları geliştirebilirsiniz. Düşmanınıza bomba atarak havaya uçurmak, pusuya yatarak düşmanın gelmesini beklemek bu oyunun en zevklilerinden. Hareketli ve aksiyonu bol bu oyunda bir ana bile boş kalmayacaksınız. 5 Farklı haritada yüzlerce benzersiz taktikleri keşfedin ve düşmanlarınızı indirin.

‎Tacticool: 5v5 shooting games
‎Tacticool: 5v5 shooting games

4. Last Day on Earth: Survival

Kıyamet sonrası dünyada geçen oyun 2027 yılından sonra dünyayı saran bir enfeksiyon sonrası tüm insanlık neredeyse yok olmuştur. Tüm bu yıkımın içinde hayatta kalma mücadelesi veriyorsunuz. Karakterinizi istediğiniz şekilde  oluşturduktan sonra vahşi hayvanlar öldürerek ağaç keserek hayatta kalma mücadelesi içerisine giriyorsunuz. Bir yandan da zombilerle uğraşmak zorundasınız. Oyun mantığı ve oynaması kolay olsa da nadir silahları bulmak çok fazla uğraştırıyor. Oyun gerçekten sürükleyici ve çok zevkli oynanan bir oyundur.

‎Last Day on Earth: Survival
‎Last Day on Earth: Survival
Developer: Kefir
Price: Free+

5. Kingdom Rush


Kingdom Rush şu ana kadar oynadığım en zevkli defans oyunudur.Kingdom Rush  iPhone da oynanacak en zevkli defans oyunudur. Hem grafikleri hem oynanışı hem de zorluğu ile  bu defans oyununu oynarken zamanınız çok güzel geçecektir. Oyundaki amaç kalenizi korumaktır. Orklar, ama aynı zamanda goblinler, ruhlar, şeytanlar ve diğer canavarlar kalenizi yıkmak için gelirken sizde kuleler kurarak ve onları geliştirerek savunma yapmalısınız. Defans oyunu çok seven olarak bu harika oyunu bitirdim.

‎Kingdom Rush Tower Defense
‎Kingdom Rush Tower Defense

6. The Elder Scrolls: Blades

Efsane oyun Elder Scrolls sonunda mobil platforma geliyor. Skyrim’ın yaratıcısı Bethesda stüdyosundan gelen bu oyun hiç bilmeyenler için RPG oyunu olan The Elder Scrolls: Blades karakterinizi oluşturarak geliştirecek ve savaşlara katılacaksınız. Tek oyuncu hikayesi ve çoklu oyuncu modları olacak oyunda tek kelimeyle muhteşem bir mobil oyun bizi bekliyor. Oyun 31 Mart’da çıkacaktır ve bu yılın en iyi mobil oyunu olacağını düşünmekteyim.

‎The Elder Scrolls: Blades
‎The Elder Scrolls: Blades
Developer: Bethesda
Price: Free+

7. Asphalt 9: Legends

Dünyanın açık ara en iyi mobil araba yarışı oyun serisi olan Asphalt yeni oyunu Asphalt 9 Legends ile yeniden harika bir oyunlar karşımıza çıkmaktadır. Dünyanın en meşhur araç üreticilerinden olan Ferrari, Porsche, Lamborghini ve W Motors gibi markaların araba modellerini ilk defa göreceğiniz oyunda gaza basın ve yarışın tadını çıkarın.

8. NBA 2K Mobile Basketball

iOS iPhone iPad de oynanabilecek en iyi basketbol oyunu NBA 2K Mobile Basketball artık ücretsiz olarak oynayabileceğiz. Gerçekçi oynanışı ve yıllardır en iyi NBA oyunlarını piyasaya süren 2K yine çok zevkli bir oyun piyasaya sürmüştür.

‎NBA 2K Mobile Basketball Game
‎NBA 2K Mobile Basketball Game
Developer: 2K
Price: Free+

9. Identity V

Dedektif olarak oynadığımız bu oyunda kaybolan bir kız çocuğunu bulmak için gotik bir malikaneye giriyoruz. NetEase tarafından geliştirilen bu korku mobil oyunu gotik bir sanat tarzı gizemli hikayeleri, çözülmeyi bekleyen ipuçları ile bu yılın en iyi korku oyunu olmaya adaydır.

‎Identity V
‎Identity V
Developer: NetEase Games
Price: Free+

10. Diablo Immortal

Çıkmadan her ne kadar dislike yağmuruna tutulsada ne kadar çok eleştirilirse de yıllardır mobilde beklenen oyun sonunda geliyor. Blizzard tarafından geliştirilen Diablo Immortal Diablo II ve Diablo III arasında bir yerde geçeceği söyleniyor. Gameplayden izlediğim kadarıyla oyun benim çok hoşuma gitti. Diablo III satın alan ve oynayan biri olarak yıllardır mobilde beklediğim oyun sonunda çıkıyor. Oyun iOS ve Android platformlarında çıkacaktır. App Store eklenir eklenmez linki sizlerle paylaşacağım.

 

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir