Görüntülü sohbet bugünlerde hiç olmadığı kadar kolay bir hale gelmiştir. Bilgisayarınızdan iPhone, iPad ve Android mobil cihazınızdan kolaylık görüntülü sohbet edebileceksiniz. Günümüzde sohbet uygulamaları oldukça popülerdir ve oldukça fazla seçenek bulunmaktadır.
İster iş için olsun, ister arkadaşlarınız ve ailenizle görüşme için birbirinden farklı sohbet uygulamaları mevcuttur. Sizler için en iyi 10 sohbet uygulamasını liste haline getirdim.
1. Discord
Discord en popüler grup chat uygulamalarından biridir. Çoğunlukla oyuncuların kullandığı bu sohbet uygulamasında istediğiniz zaman bir sunucu başlatabilir ve aklınıza gelen herhangi bir konuda aynı konuyu düşünen kişilerle sohbete başlayabilirsiniz.
Uygulama özellikle oyuncular için DM grup sohbeti ve sesli chat içindir. Tabi ki isterseniz görüntülü sohbet de edebilirsiniz. İster masaüstünde ister telefonunuzdan dilediğiniz zaman sohbete katılabilirsiniz. Açtığınız sohbet kanalında istediğiniz arkadaşlarınıza yönetici rolleri veya farklı roller atayabilirsiniz.
2. Google Duo
Google Duo uygulaması Google Android işletim sahibi olarak sadece sadece Android’e özel değildir. İster Android ister iOS cihazınızla istediğiniz arkadaşınızla yüksek kaliteli görüntülü konuşma gerçekleştirebilirsiniz. WhatsApp gibi sadece 4 kişiye kadar değil 12 kişiye kadar aynı anda görüntülü sohbet edebilirsiniz. İstediğiniz kişiye ulaşamıyor musunuz? Önemli değil Özel efektlere sahip görüntülü mesajınızı bırakın.
3. JusTalk
Diğer görüntülü konuşma uygulamaların aksine daha az bilinen bir uygulama olan JustTalk oldukça iyi bir uygulamadır. Alternatif arayan okuyucularımız için iyi bir seçenektir. Doodle, hareketli sesli veya görüntülü aramalar kaydedebilir, oyunlar oynatabilir ve istediğiniz tasarımdaki tema kullanabilirsiniz. 16 kişiye kadar görüntülü veya sesli konuşma imkanı, uçtan uca şifreleme ile görüşmeliriz güvenli kalacaktır. Ayrıca görüntülü konuşurken birbirinden zevkli oyunlar oynayabileceksiniz. Kesinlikle tavsiye ettiğim çok eğlenceli bir uygulamadır.
4. Kik
WhatsApp gibi telefon numarası üzerinden değil kaydolurken verdiğiniz kullanıcı adı veya email üzerinden arkadaşlarınız ile görüştüğünüz görüntülü sohbet özelliğine sahip bir metin sohbet uygulamasıdır. Daha çok flörtleşenler ve mobil oyunlar için çok kullanılmaktadır. Telefon numarasını ve bilgilerini vermede görüşmek isteyenler için çok sık tercih edilmektedir. Skype gibi ve WhatsApp veya Google Duo’nun aksine kullanmak için standart bir kullanıcı adına ihtiyacınız var telefon numarasına ihtiyacınız yoktur. Daha çok eğlence makara yapmak için kullanılmaktadır.
5. Signal – Gizli Mesajlaşma
Signal Foundation tarafından yazılan uygulama özgür ifadeyi koruyan ve güvenli global iletişimi sağlamayı hedef almış bir açık kaynak uygulamadır. Açık kaynaklı Signal Protocol™ ile çok güvenli bir şekilde iki kişi arasındaki tüm mesajlar görüntülü konuşma uçtan uca şifreleme yöntemi ile korunmaktadır.
Yavaş bağlantı hızlarında bile hızlı bir şekilde mesaj gönderebilir ve alabilirsiniz. Uygulama tamamen açık kaynaklı olup, reklam yok, verilerinizi takip eden kimse yoktur. Grup sohbet özelliği bulunmakta fakat kullananlar genellikle kişisel kullanım için tercih etmektedir.
6. Skype
Skype dünyada bilinen en eski ve popüler uygulamalardan biridir. Microsoft satın aldıktan sonra biraz kullanımı düşmüştür. Microsoft’un en büyük hatalarından biri MSN Messenger’ı uygulama haline getirebilseydi şuan WhatsApp yoktu belkide. Pc dahil Android, iOS mobil cihazlarda kullanıbilen en iyi çapraz platformlardan birisidir. Skype’a Facebook ve Hotmail ile bağlanabilirsiniz. 24 kişiye kadar görüntülü sohbet yapabilirsiniz ki bu rakiplerine göre çok iyi bir rakamdır. Görüntülü konuşma sırasında herkesin admin olarak yapması isteyen istediğini atabilmesi en çok eleştirilen kısmıdır.
7. Viber Messenger
Viber sesli konuşma uygulaması olarak hayata geçmiştir. WhatsApp’dan önce sesli görüşme imkanı vererek zamanında ülkemizde çokça kullanılmıştır. Şimdi tam teşekküllü bir mesajlaşma uygulamasıdır. Daha önce olduğu gibi ücretli telefon görüşmeside gerçekleştirebiliyorsunuz özellikle yurtdışı aramalar için kullanılmaktadır. Ayrıca Viber kullanıcıları arasında sesli, yazılı ve görüntülü görüşmelerde şifreleme özelliği sunar ve gizli sohbetler gibi eğlenceli içeriği bulunmaktadır. Görüşmeleriniz Viber ile uçtan uca şifrelenmektedir.
Facebook Messenger gibi biraz ağır çalışsa da onun kadar kötü değildir. Ses kalitesi oldukça iyidir. Ülkemizde ve ABD’de çok popüler olmasa da Doğu Avrupa ülkelerinde sıklıkla kullanılmaktadır.
8. Marco Polo
Marco Polo, arkadaşlarınıza akrabalarınıza anlık kısa videolar göndermeni sağladığı için kendilerini “video telsizi” olarak adlandırıyor. Snapchat’in aksine, Marco Polo videoları gerçekten göderdiğiniz videoaları ve sesleri kaydeder, böylece gelecekte onlara tekrar izleyebilirsiniz. Görüntülü sohbet için belirli bir zaman seçemediğinizde sevdiklerinizle bağlantı kurmanın harika bir yoludur.
Bu uygulama sosyal medya ve diğer bağlantıları kabul etmeden sadece sevdiklerinizi ve zamanı kısa olanlar için tasarlanmıştır. Birçok uygulamanın aksine, Marco Polo reklam için kullanıcı verileri satmaz ve konuşmalarınız uçtan uca güvenli bir şekilde aktarır.
9. WhatsApp Messenger
Dünyanın en popüler ve en çok kullanılan mesajlaşma ve görüntülü sohbet uygulaması tartışmasız WhatsApp’dır. Dünyada 1 milyarı aşan aktif kullanıcıya sahiptir. Facebook satın almadan önce metin sohbet uygulaması olan WhatsApp Facebook satın aldıkan sonra görüntülü ve sesli konuşma imkanı sunmaktadır. WhatsApp ile en fazla 4 kişi ile görüntülü konuşabilirsiniz.
Uygulamayı bilmeyen yoktur fakat çok fazla şikayet edilen kısmı bulunmaktadır. Facebook satın aldıktan sonra özellikle veri güvenliği konusunda çok şikayet almaktadır. Uygulamaya güvenmeyen kullanıcılar farklı alternatif arayışına geçmektedir. Özellikle ülkemizde telegram tercih edilmektedir. Listemizde telegram olmamasının sebebi görüntülü sohbet imkanının daha gelmemiş olmasıdır. Düzelteme: Telegrama Ağustos 2020’de görüntülü konuşma özelliği gelmiştir.
Uygulamanın en kullanışlı yanlarından biri PC’de whatsweb ile sadece karekodu okutarak saniyede bağlanabildiğizdir. Özellikle WhatsApp aracılığıyla gelen dosyaları indirmek için çok pratik bir yöntemdir.
10. Facebook Messenger
Facebook’un mesajlaşma uygulaması olan Facebook Messenger, birçok kişi tarafından sevilmediğini biliyoruz. Aşırı şaj kullanımı ve çalışırken kasmasıyla çoğu insan tarafından sırf Facebook’tan mesaj alabilmek için yüklenmektedir. Facebook’un diğer sohbet uygulaması WhatsApp varken tercih edilmemektedir.
Bu uygulamanın kullanılmasının sebeplerinden biri telefon numarası olmayan tanıdığınıza Facebook Messenger sayesinde rahatlıkla ulaşıp sesli veya görüntülü konuşma imkanı tanımasıdır.
3 yanıt
Merhabalar. Telegramm’da Görüntülü arama olmadığını söylemişsiniz ama var. Ve gayet de iyi bir görüntü kalitesi sunmaktadır.
Konuyu yazarken gelecek diye haberler vardı. Şimdi araştırdığımda Ağustos ayında bu özellik gelmiş. Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Eline sağlık güzel anlatmışsın.