2014 Web Tasarım Trendleri

İşletmelerin işlerini ileriye götürmek için yeni yılın getirdiği trendler her zaman heyecan uyandırmıştır. Özellikle web tasarım ve grafik tasarım sektöründe çalışanlar için tasarım trendleri çok önem ifade etmektedir.

Konunun devamında ifade edeceğim çoğu trend 2013 yılında başlamış olup daha çok kullanılmakta ve trendi yükselen grafik göstermektedir.

Flat Tasarım

flat tasarım

Flat tasarım dünyada başlayan minimalist akımlarla beraber trend olmuş ve ileride çok daha sadeleşerek devam edecektir. Hasan Yalçın’ın da ifade ettiği şekilde ” Ancak bu öngörüler arasından uzun yıllardır olmadığı şekilde, Flat UI tasarım trendi fırlayarak bir anda tüm dünyayı kapladı. Aslında Flat arayüz tasarımlarının temeli Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8′in Metro UI adını verdiği arayüz tasarımlarına dayanıyor.” Şuan ki çoğu mobil uygulama tasarımları ve diğer tüm tasarımlar flat tasarıma doğru gitmektedir.

fltdsgn sitesinden binlerce örneğine görebilir ve tasarımlarınız da esinlenebilirsiniz. Kendi websitemde de bu tasarıma yaklaşmaya çalıştım ama yeni tasarımda tamamen kullanmaya düşünüyorum.

Deneysel Tipografi

deneysel tipografi

Tasarımcıların kullandığı fontlar bir nevi kendini ifade etmektedir. Helvetica Sant-serif gibi çok popüler ve güzel fontlar halen çok kullanılsa da artık tasarımcılar kendi fontlarını kullanarak cesaret gerektiren bir iş yapmaktadırlar. Bu trend web tasarıma yeni bir soluk getirecek gibi görünmektedir.

Dışarı Açılan (Slide Out) Menüler 

dışa açılan menü

Mobil uygulamalarda sıkça görülen bu menüler web tasarımlarda da çok sık kullanılmaya başlandı. 3 boyutlu otomatik veya manuel açılan bu menüler yer kaplamadığı için önceden de bahsettiğim gibi minimal tasarıma katkıda bulunmaktadır.

Büyük Arkaplan Videoları

Arka plan videolar ile kullanıcıları derinden etkileyebilirsiniz. Sadelik için az yazı çok video ile kullanıcıyı en az yorarak en kısa şekilde anlatmak istediğinizi aktarmalısınız. Özellikle fotoğrafçılık üzerine yapılan websiteler de sıkça kullanılmaktadır. Tek sayfa web tasarımlarında da genel olarak tercih edilmektedir.

Kaynaklar

http://www.hasanyalcin.com/flat-tasarim-prensipleri/

http://webdesignledger.com/trends-2/web-design-trends-for-2014

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir