En İyi 20 Ücretsiz Web Tasarım Araçları

Bir websitesi oluştururken kullandığımız ücretsiz 50 web tasarım araçlarının programların hepsini bu yazımda toplamak istedim. Web tasarım, css, html araçlarının hepsini bir arada bulacağınız bir liste oluşturdum. Bilinen web tasarım araçlarından farklı olarak hiç adını duymadığınız araçlardan bahsedeceğim.

Web tasarım yapmak size çok pahalıya geleceği gibi( kullanılan paralı programlar, yazılımlar) tek kuruş ödemeden de yapılabilecek alternatifleri bulunmaktadır. Sadece web tasarımını yaparak cms (içerik yönetim sistemine) para vermeden, bunları bedava kullanarak web sitenizi oluşturabilirsiniz.

Kod Editör Araçları

1. Bluefish

Bir site oluştururken kullanacağınız bir kod editörüdür. Çoklu platformlarda çalışan bluefish HTML, XHTML, CSS, JavaScript, CSS, SQL, Python, Ruby ve daha fazlasını desteklemekte ve bir çökme anında bilginizi kurtarmaktadır. Sınırsız geri ve ileri sarma özelliği debulunmaktadır.

2. Notepad++ 

Notepad++ ekran görüntüsü

Notepad++ hızlı ve pratik bir kod editörüdür. Neredeyse tüm dilleri destekleyen yapısı, 52 dile çevirisi ve programı geliştiren eklentileriyle çoğu kişinin kullandığı (benim de dahil olduğum) popüler kod editörüdür.

3. Notepad2

Notepad2 ilk önce php için yazılmış olup şimdi çoğu dili destekleyen bir kod editörüdür. Notepad++ fazla karışık bulanlar için ideal bir programdır.

4. PSPad

Basit bir  kurulum süreci vardır. PSPad özelleştirme gerek kalmadan hemen çalışmaya hazırdır.Editörü söz dizimi vurgulama ile birçok dosya türleri ve dilleri desteklemektedir. Entegre HEX Editörü, Proje desteği, FTP istemcisi, Makro Kaydedici, Dosya Ara / Değiştir, Kod Gezgini, kod sayfası dönüştürme birkaç özelliğinden biridir.

5. TextWrangler

TeztWrangler macintosh için önde gelen profesyonel HTML ve metin editörüdür.

6. Aptana Studio

Aptana Studio 3

 

Aptana Studio HTML, CSS, JavaScript, PHP ve Ruby’de etkin olabilmeniz için, düzgün bir iş çıkarabilmeniz için size yardımcı olabilecek bir kod editörüdür. Hangi Browser’ın ne gibi sorun çıkaracağını da size iletmektedir.

7. Eclipse

Eclipse Java programlama için entegre bir geliştirme ortamı olarak hayatına başladı, sonradan  büyük bir yazılım haline geldi: Bu​​, C + + ve diğerleri JavaScript gibi dillerde uygulamaları geliştirmek için bir platform, runtimes ve çerçeveleri sağlar.

8. HTML-Kit

Birçok geliştirici HTML-Kit, eklenti aracılığı ile kolayca genişletilebilir bir hızlı, özgür ve esnek HTML / CSS editörüdür.Ücretsiz sürümü geliştirilebilir durumdadır. Ücretsiz sürümünün haricinde paralı sürümüde bulunmaktadır.

9. JSLint

JSLint, JavaScript kodu alır potansiyel sorunları için tarar ve bulduğunu söyler. Yazılımı bulan Douglas Crockford açıkladığı gibi: Programınızın doğru olduğunu ispat etmiyor sadece problemlerinizi çözmek için bir göz oluyor. ” Program browser tabanlı olup, browserda çalışmaktadır.

10. Komodo Edit

Komodo Edit PHP, Python, Ruby, JavaScript, Tcl, XML, HTML5 ve CSS3 için ücretsiz bir çapraz platform kod editörüdür.

11. NetBeans

Özellikle Java cephesinde güçlü olan NetBeans kod editörü C + +, XML, HTML, PHP, Groovy, Javadoc, JavaScript dillerinide desteklemektedir. Kod tamamlama özelliği ve özelleştirilebilir kullanıcı arayüzü bulunmaktadır.

12. Quanta Plus

Basit bir kod editörü olan Quanta Plus ücretsizdir. Kullanıcı tanımlı kural setleri ile WYSIWYG HTML düzenleme özelliği bulunmaktadır.

Ücretsiz Grafik Tasarım Yazılımları

13. Gimp

GIMP

Özellikle linux yazılımlarında kurulu olarak gelen ücretsiz grafik tasarım programı olan GIMP, Photoshop‘un en ciddi rakibi olup ücretsizdir. Web grafik tasarımdan tutun aklınıza gelebilecek tüm tasarımları rahatlıkla yapabilirsiniz. Ücretsiz olarak elde edebileceğiniz en iyi resim düzenleme programlarından biridir. Çoklu platform desteği bulunmaktadır.

14. Paint.net

 

Benimde kullandığım bir resim düzenleme programı olan Paint.net çok pratik, hızlı ve kullanıcı dostu bir programdır. Genel olarak fotoğraf düzenleme aracı olarak kullanılsa da layer özelliği de olup diğer tasarımlar için de kullanabilirsiniz.

15. Inkscape

Inkspace

 

Illustrator ve CorelDraw gibi programlar için basit ama iyi bir ücretsiz alternatiftir. Açık kaynaklı bir vektör çizim programıdır.çapraz platform desteği bulunmakta ve linux işletim sistemlerinde daha çok tercih edilmektedir.

16. Ajax Animator

Başlangıçta flash alternatifi olarak başlasa da sonradan çapraz platform animasyon aracı haline gelmiştir ve GIF  SVG  SWF desteklemektedir. Online bir araç olan Ajax animator çevrimdışı olarak da çalışabilmektedir.

17. Layerstyles

Layerstyles Online browser tabanlı photosop tarzı diyolog kutusu yardımıyla css buton yapmanıza yardımcı olur ve css kodu verir.

18. Kuler 

Kuler seçtiğiniz resimlerden renk paleti oluşturmanıza yardımcı olan bir Adobe ücretsiz online aracıdır.

19. Pixlr 

pixlr online resim düzenleme

 

Pixlr en iyi online browser tabanlı resim düzenleme aracıdır. Kullanırken size photoshop’ı kullanır hissiyatı verecektir. Browser tabanlı olmasına rağmen çok detaylı ve kullanışlı bir resim düzenleme aracıdır.

20. Colourlovers

 

Bir web tasarımcının sık kullanılanların da olması gereken bir site. Renk şablonlarının ve trendlerinin bulunduğu sitede tam bir renk cümbüşü yaşayacaksınız.

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir