2018 Yılı Dijital Pazarlama Trendleri

2018 yılında popüler olacak dijital pazarlama trendlerini sizler için derledik. En etkili pazarlama yöntemlerini, markanızı tanıtırken hangi pazarlama yöntemi üzerinizde çalışmanız gerektiğini oluşturduğumuz listede bulabilirsiniz. 

2018 Yılında Takip Etmeniz Gereken 7 Dijital Pazarlama Trendi

1. Video Pazarlama

En önemli pazarlama yöntemi olan video pazarlama için 2017 yılı büyük bir yıl olmuştur.  Özellikle YouTube üzerinden yayın yapan Youtuber’lara verilen reklamlar çok başarılı olmaktadır. 2020 yılında video pazarlama tüm pazarlama yöntemlerinin %80’ni oluşturacaktır.

2. Chatbots (Yapay Zekalı Müşteri Hizmetleri)

Müşteriler beklemeyi hiçbir zaman sevmemiştir. Özellikle e-ticaret sitelerinde bir sorunla karşılaştığımızda, mesai saatleri haricinde karşınızda muhattap bulamamak oldukça sinir bozucu olmaktadır. Chatbotlar daha önce karşılaşılmış sorunları hazır cevaplar halinde kullanıcıya ileterek sorunu en kısa yoluyla çözmeye çalışan yapay zeka müşteri hizmetleridir.

3. Storytelling Hikaye ile Müşterilere Ulaşma Yöntemi

Markanızı en etkili şekilde insanların kullanmasını sağlamak ve gönüllerini ulaşmak için insanların sevdiği ve takip ettiği kişilerin sizin markanızı kullanması ve anlatması gerekmektedir.

Severek takip ettiğimiz Rotasız Seyyah kanalını kuran Mehmet Genç, sponsor olan firma  için daha iyi bir pazarlama yöntemi düşünemiyorum. Dünyanın dört bir yanında zor şartlarda dış şartlardan sizi koruyan giysinin reklamını hikaye anlatırken akıllara kazınması kadar daha etkili yöntem olamaz herhalde.

Antarktika seferimi yapmadan önce Antarktika’da anakara üzerinde kamp yapmak gibi bir hayalim vardı. Ama, çadırda kalırım herhalde diye düşünüyordum. Nasibimizde kar üstünde bir geceyi geçirmek varmış 🙂 . Antarktika seferinde normalde gemideki kamaralarda kalınıyor. Ama benim katıldığım seferde; istenirse bir gece de kara üstünde kamp yapılabiliyordu. Akşam 8 gibi gemiden zodiaclarla karaya çıktık. Herkes yatacağı yeri belirledi ve gece çıkabilecek olası bir fırtınadan etkilenmemek için yaklaşık 30-40 cm derinliğinde tabut yeri gibi kazmaya başladı. Daha sonra bu soğuğa dayanıklı ekipmanlarla, fotoğrafta gördüğünüz gibi herkes yatar vaziyete geçti. Sıcaklık en fazla -5 derecelere iniyordu ama rüzgar çıktığında hissedilen tabii ki çok daha fazlaydı. Ara sıra denizden dalga sesleri geliyordu. Çünkü sahilin hemen 20 metre önündeydik. Yanı başımızda ise kara yüz üstü yatarak uyuyan 70-80 tane penguen vardı ve bu kesinlikle gördüğüm en tatlı hayvan manzarasıydı. Penguenlerden bazıları geceleyin yanımızdan geçmiş. Sabah kalktığımızda heryer penguenlerin ayak izleriyle doluydu 🙂 #antarctica @columbiasportswear_tr #noyabilgisayar @interbustur #krutzosogutma

A post shared by Rotasız Seyyah (@rotasizseyyah) on

4. Sosyal Medya Pazarlama

Sosyal medyanın gücünü bilmeyen firma kalmamıştır. Reklam verenler için özellikle kendi iş alanına uygun Facebook Twitter sayfalarında verilen reklamlar çok etkili olmaktadır. Hem ziyaretçi çekmek hem de markanızın tanınırlığı arttırmak adına sosyal medya pazarlama çok önemli bir yer kaplamaktadır.

5. Growth Hacking 

Yeni kurulan girişimlerde bütçenin kısıtlı olduğu durumlarda online pazarlama adına yapılan her türlü optimizasyona growth hacking demekteyiz. Özellikle Arama Motoru Optimizasyonu , Google Analytics, sosyal medya çözümleme, viral reklamlar, içerik pazarlamaya kadar birçok konuyu ele almaktadır.

6. Kullanıcıların Oluşturduğu İçerikler

Kullanıcıların %66’sı diğer kullanıcıların oluşturduğu içeriklere güvenmektedir. Bu yüzden ki markalar satışlarını arttırmak için kullanıcıların oluşturduğu içerik pazarlama yöntemine yönelmeye başlamıştır.

7. Etkileşimli İçerik

Sadece yazı ve resimle oluşturulan içerikler çok eskide kaldı. Kullanıcıları etkileşime geçmeniz için içeriğinizde video, quiz, anket, forumlar gibi etkileşimli yöntemlerinizi kullanmanız gerekmektedir.

Kaynak :https://www.digitalinformationworld.com/2018/02/7-digital-marketing-trends.html

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir