2019 Yılının En İyi 10 Oyunu

2019 yılında bizi heyecanlandıran en iyi oyunları sizler için derledik. Post-Apokaliptik dünyalardan bilimkurgu içeriklerden garip yabancı dünyalara kadar en zor eleştirmenleri bile mutlu edecek en iyi oyunlarının en iyi 10 tanesini sizler için derledik. Yeni yıldaki oyunlar inanılmaz grafikleri ve devasa dünyasıyla biz oyuncuları çok heyecanlandırmaktadır. 

1. Anthem

Anthem  çok oyunculu bir deneyim ve aynı zamanda tek bir oyuncuda ya da bir grup arkadaşıyla oynanabilecek ilgi çekici bir rpg oyun sunmayı vaat ediyor. Bioware oyunun arkasında olduğundan RPG tarafı güçlü olacağını düşünüyorum.  Çok oyunculu modda kim dev bir robot kıyafetle etrafta uçmak istemez ki? Oyun tüm platformlarda piyasaya sürülecektir.

2. Days Gone

26 Nisan 2019 yılında ilk piyasaya çıkacak oyun sadece PlayStation 4 platformunda oynanabilecektir. Oyun sıradan bir zombi oyunundan farklı olarak kıyamet sonrası kurgusal bir açık dünyada hayatta kalma mücadelesini anlatmaktadır. Açık dünyayı motorla keşfetmek hem zombilere karşı hem de ölümcül insanlara karşı mücadeleyle geçmektedir. 80 dakikalık oyunun demosunda da izleyeceğiniz gibi çok sürükleyici heyecanın hiç azalmadığı bir oyun karşımıza çıkmaktadır. Benimde en sevdiğim oyun türlerinden olan açık dünya zombi insan mücadelesi favori oyunlarımdan biri olacak gibi gözüküyor. Oyunun fiyatı 399 ₺ olarak belirlenmiştir.

3. Rage 2

14 Mayıs 2019 tarihinde piyasaya çıkacak oyun Bethesda Softworks tarafından geliştirilmiştir. Serinin birinci oyunu pek çok insanın oynamadığı, dikkat çekici, kahverengi kıyamet sonrası bir çok beğenilen bir oyundu. Rage 2, kaotik araç savaşı ile daha renkli bir fps oyunu olmayı vaat ediyor. Mad Max dünyasına benzeyen oyunda Just Cause ve Doom ekibi ile, Rage 2 sunmayı vaat ediyor.

4.Control

Alan Wake, Max Payne ve Quantum Break gibi oyuncuların yapımcısı olan Remedy şirketinin piyasaya süreceği Control TPS (Üçüncü şahıs nişancı) oyunlarının en iyi örneklerinden biridir. Doğaüstü aksiyon macera tarzında bir oyun olan Control New York’taki gizli bir ajans, başka bir dünya tehdidi tarafından işgal edildikten sonra, Control yeniden ele geçirmek için uğraşıyorunuz. Jesse isimli karakterimizin psişik güçleri ve şekil değiştiren silahı bulunmaktadır. Sizleri çok güzel bir atmosfer ve zevkli bir oyun mekaniği beklemektedir. Oyunu bütün platformlarda PS4 XBox One PC’de oynayabileceğiz.

5. Far Cry New Dawn

Ubisoft’un Far Cry serisinin son oyunu Far Cry New Dawn 15 Şubat 2019 tarihinde piyasaya çıkacaktır. Oyun tüm platformlarda oynanabilecek ve 229 ₺ ön sipariş fiyatı bulunmaktadır. Far Cry 5’in devamı bir DLC’si gibi olan oyun kıyamet sonrası açık dünyada geçecektir. Vaas’tan sonra Far Cry serisinin en kötü adamı Joseph Seed oyunda gözükmektedir. Sizleri saatlerce sürecek yeni bir macera beklemektedir.

6. Devil May Cry V

Efsane seri Devil May Cry‘ın son oyunu nihayet piyasaya 8 Mart 2019 tarihinde sürülecektir. Capcomun geliştirdiği oyun tüm platformlarda çıkacaktır. Efsane Dante ve Nero geri döndü. Devil May Cry V serisi köklerine geri dönerek hayranların istediği yeni gelişmeler eklenerek daha şık bir savaş, öldürecek daha fazla canavar ve daha çılgın silahlar eklemeye hazır gibi görünüyor. Devil May Cry IV, Devil May Cry IV’ün olaylarını takip edecek ve bu efsane seride önceki girişler kadar acımasız olacağa benziyor.

7. The Outer Worlds

Obsidian Entertainment geliştirdiği The Outher Worlds bilimkurgulardan ilham alan bir evrende yer alan bu RPG oyunu, derin bir anlatı, anlamlı seçimler ve keşfedilecek muhteşem ortamlar vaat ediyor. Oyuncular kendilerini tehdit eden bir komploun ortasında bulacaklar ve bir koloniyi yıkımdan kurtarmaya çalışırken her türlü tehlikeyi yönlendirmek zorunda kalacaklar.

8. Metro Exodus

4A Games’in geliştirdiği Metro Exodus 15 Şubat’da piyasa sürülecek oyun tüm platformlarda olacaktır. Rus yazar Dmitry Glukhovsky tarafından kaleme alınan romandan uyarlanan oyun serisinde 2013 yılında nükleer savaşlardan ötürü bir kıyamet kopar. Moskova’da milyonlarca insan yaşarken yıl 2033’e geldiğinde bu sayı artık sadece on binleri bulmaktadır. Hayatta kalan bu insanlarda artık yer yüzünde yaşayamamaktadırlar. Hepsi Moskova Metrosu’na sığınırlar. Yer yüzündeki hava zehirli ve radyoaktiviteden dolayı yaşanamaz haldedir. Eğer korunaklı giysiniz ve maskeniz yoksa hayatta kalamazsınız. Tehlike sadece bununla da kalmamakta. Birbirinden değişik ve korkunç yaratık burada avlanmakta. İşte böyle bir dünyada hayatta kalmak zorundasınız.

9. Sekiro: Shadows Die Twice

Dark Souls ve Blood Borne yapımcılarından bu iki oyunun en iyisini yaparak 16. yy. Japonyada geçen Sekiro: Shadows Die Twice 22 Mart 2019 çıkacaktır. Her türlü mistik yaratıkları çok değişik silahlarla öldüreceğiniz bol dövüş içeren bir oyun bizleri bekliyor.

10. DOOM Eternal

Bethesda tarafında geliştirilen efsane seri DOOM’un son oyunu DOOM Eternal tüm platformlarda piyasaya sürülecektir. DOOM Eternal serinin diğer oyunlarına göre daha kanlı daha iyi vuruş hissiyatı daha fazla silah çeşidi ve daha fazla aksiyon olacaktır. Bu senenin en çok beklenen oyunlarından olan DOOM Eternal’ı dört gözle bekliyoruz.

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir