Facebook Yüz Tanıma Özelliği Nasıl Kapatılır?

Yüz tanıma özelliği Facebook’un uzun süredir kullandığı bir özelliktir. Bu özellik arkadaşlarınız ya da sizin eklediğiniz bir fotoğrafta kişileri otomatik olarak yüzünü tanıyarak size öneriyordu. Aralık ayında gelen güncelleme ile sahte hesaplarla mücadele etmek için, başkaları sizin fotoğrafınızı veya videonuzu eklediğinde size bildirim gelen yeni bir yüz tanıma özelliği ekledi. 

Genel olarak güzel bir özellik olarak gözükse de kullanıcıların Facebook’un bu özelliğin kötü yönlü kullanabileceği endişesi doğmuştur. Reklam şirketlerine veya haber alma teşkilatlarına bu bilgilerin iletildiğini düşünen, mahremiyeti kaldırdığını düşünen kullanıcılar için bu özelliği kolaylıkla kapatabilirsiniz.

Facebook Yüz Tanıma Nasıl Kapatılır ?

Facebook’u internet tarayıcınızdan açtıktan sonra Ayarlar> Gizlilik Kısayolları> Diğer Ayarlar> Yüz Tanıma, yüz tanımaya tıkladıktan sonra düzenle kısmından benim seçtiğim gibi Hayıra tıklayarak bu özelliği iptal edebilirsiniz.  Yada direk bu linke tıklayarak https://www.facebook.com/settings?tab=facerec kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Mobilden Uygulamadan Yüz Tanıma Nasıl Kapatılır ? 

Mobil uygulamada Facebook’un yüz tanıma özelliğini kapatmak için Ayarlar ve Gizlilik > Gizlilik Kısayolları> Diğer Ayarlar> Yüz Tanıma> Hayır tıklayarak kapatabiliriz.

Webtalist

Webtalist olarak en kaliteli teknoloji haberlerini, ürün incelemelerini, en güncel teknolojik gelişmeleri ve sosyal medya ve girişimleri sizlere iletiyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir