Samsung Galaxy S9 Detaylı İnceleme

Samsung bu yılın amiral gemisi telefonu Galaxy S9’u piyasaya sürdü. Samsung Galaxy S9 geçen sene çıkan başarılı telefonu S8’in tasarım olarak aynı çizgiyi sürdürmeyi devam ettirdi. Galaxy S8 gayet başarılı bir cihazdı. Samsung Galaxy S9 ile tasarım ile uğraşmak yerine akıllı telefonu daha hızlı, daha sağlam ve daha kullanışlı hale getirmek için uğraş vermiş. 

Galaxy S9 piyasadaki en güçlü telefonlardan biridir. Kendi görüntünüzle oluşan AR Emoji özelliği ve piyasadaki  en güçlü kameralardan birine sahiptir.

Samsung Galaxy S9 ile yüz tanıma sisteminde biyometrik sorunları daha az indirgemiş ve güvenli bir şekilde tuş kilidin açılmasını sağlamış gözüküyor. Amiral gemisi akıllı telefon gelişmiş özellikleri ile karşımıza çıkan S9  iPhone X kadar pahalı olmasa da yinede 5.8 inç telefonlara göre en pahalı seçeneklerden biridir.

Tasarım ve Ekran

  • Geçen yılki aynı tasarım fakat daha kaliteli malzeme
  • Çok kaliteli ekran, ekran parlaklığı muazzam

Galaxy S9  önceki modeli S8 ile aynı ekran boyutuna ve çözünürlüğüne sahiptir. 5.8 inç ekran boyutuna 1440×2960 (QHD+) Pixel çözünürlüğe 570 PPI piksel yoğunluğuna sahiptir. Gorilla Glass 5 Ekran dayanıklığına sahip telefon darbeler karşı gayet dirençlidir. Süper Amoled teknolojisine sahip ekranın parlaklığı piyasadaki telefonların en iyisidir. 700 nit ekran parlaklığına sahip akıllı telefon parlaklık konusunda inanılmaz iyi performans göstermektedir.

Ekran renk parlaklığı, renk reprodüksiyonu, renk doğruluğu genel netliği ile en iyi performansı sağlayan akıllı telefondur. Oled teknolojisine sahip ekran DisplayMate teknolojisi ile piyasadaki en az yansıtıcı ekran olmuştur. Güneş ışığı altında yada yüksek ışık olan bir alanda ekranı rahatlıkla görebileceksiniz. Buda kullanım açısından çok avantaj sağlayan bir durum.

147.7 mm boy 68.7 mm en ve 8.5 mm kalınlığa sahip telefon Galaxy S8’den 1mm kısa 0.6 mm kalın 0.5 mm kalındır. Yani dıştan bakınca S9 ile S8 ayrımı yapmak çok zordur. S8’e göre 8 gram ağır olan telefon 163 gram ağırlığındadır. Yani tasarım olarak birebir aynı bir telefon görüyoruz.

Kamera

Galaxy S9’u almak için en önemli tercih sebebi kesinlikle kamerasıdır. S8 ile tasarımı aynı olan bir telefonu neden güncellemeliyim diye soran kullanıcılara verilecek cevap kesinlikle harika kamerası diyebiliriz.

12 MP’lik arka kamerası f/1.5-2.4 diyafram açıklığı ve  ISOCELL sensor kullanmaktadır. Düşük ışık için f/1.5 diyafram açıklığı yüksek ışık içinse f/ 2.4 diyafram açıklığı seçeneği bulunmaktadır. Kamerada optik görüntü sabitleme OIS ve dijital görüntü sabitleme EIS kullanılmaktadır. Galaxy S2’den bu yana kullandığı tekli LED Flaş devam etmektedir.

Düşük ışıklarda f/1.5 diyafram aralığı sayesinde rakiplerine göre çok üstün performans göstermektedir. Samsung Galaxy S9 kamerası ile çekilen tüm fotoğraflarda %30 daha az noise iddiasında bulunmaktadır. Bu da düşük ışıklarda daha detaylı fotoğraf keyfi anlamına  gelmektedir.

Samsung Galaxy S9 4K ve 1080p video kaydı 30 fps ve 60 fps desteklemektedir H.264 H.265 formatlarını desteklemektedir. Kamera OIS ve EIS Kamera super slow çekim özelliğine sahiptir.

Performans

Kuzey Amerika ve Çin harici ülkelerde Samsung Galaxy S9 kendi işlemcisi Exynos 9810 kullanacaktır. Ülkemizde de Exynos 9810 işlemcili akıllı telefonu göreceğiz. Kuzey Amerika ve Çin’de Galaxy S9 Qualcomm’un son işlemcisi Snapdragon 845 ile raflarda bulunmaktadır.

İşlemci performansında Samsung Galaxy S9 iPhone 8 ve iPhone X’in gerisinde kalmaktadır.

Ülkemizde Mali-G72 MP18 Grafik İşlemcisine sahip olan telefon Amerika ve Çin’de Adreno 630 grafik işlemcisine sahiptir. Adreno 630 grafik işlemcisi Adreno 540’a göre %30 daha fazla performans sunmaktadır.

Yeni gelişmiş hoparlörlere sahip S9 akıllı telefonun alt kısmında bulunmaktadır. Hoparlörler Dolby Atmos sesi desteklemektedir. 3.5 mm kulaklık girişi bulunmaktadır. Kablosuz Şarj özelliği ve USB Type-C şarj girişi bulunmaktadır.

Fiyatı 

Türkiye’de piyasaya 4599₺ fiyatı ile çıkan Samsung Galaxy S9 yurtdışında £739, $719.99, or AU$1,199 fiyatları ile piyasaya sürülmüştür.

AR Emoji

Apple tarafından geliştirilen TrueDepth ön kamerasından yararlanan Apple Animojiye rakip olarak geliştirilen AR Emoji, Apple Animojinin biraz sulandırılmış versiyonu gibi durmaktadır.

Ön kameraya baktığınızda sizin kendi dijital versiyonunu otomatik olarak oluşturmaktadır.Oluşturduktan sonra avatarınızın saç renginizi, saç şeklinizi ve kıyafetleriniz değiştirebilirsiniz. Seçeneklerin az olması da Animojiye göre zayıf kaldığı alanlardan birisidir. Ayrıca AR Emoji Animojiye göre hem mimikler algılama ve seçenekler olarak daha zayıf kalmaktadır. Yine de Samsung bu teknolojiye adım atarak rakibinin gerisinde kalmamayı hedeflemiştir.

Avatarımızı oluştururken bir kaç kez deneme yapmak durumunda kalabilirsiniz. Ar Emoji yanlış yüz şekli, yanlış göz rengi oluşturabiliyor. Yaptığınız haraketleri kaydederek GIF oluşturabiliyor. Bu da bu özelliğin en güzel yanı diyebiliriz. Emoji GIF ler Samsung AR Emoji uyumlu kişilere klavye aracılığıyla gönderebilirsiniz fakat Twitter Gmail gibi uygulamalarda kullanamazsınız.

Bixby Geri Döndü

Galaxy S8’de hayatımıza giren sanal asistan Bixby hayal kırıklığına uğratmıştı. Samsung Bixby’de geri adım atma kararı aldıktan sonra S9’da Bixby geri döndü. 

Bixby eski haline göre daha gelişmiş olsa da yine de ne dediğinizi anlamakta ve uygulama çalıştırmakta zorluk çekmektedir. Google Asistant inanılmaz derecede başarılı olduğu için Bixby ne kadar kullanılır orası merak uyandırıyor. Daha emekleme aşamasındaki uygulamayı başlatmak için telefonun kenarındaki Bixby tuşuna basılı tutup komutunuzu söyledikten sonra bırakmanız gerekmektedir. Hala Türkçe desteği olmayan uygulamanın, şuan İngilizce ve Korece dillerini desteklemektedir.

Geliştirilmiş Biyometri

Geçen sen piyasaya sürdüğü Galaxy S8’deki biyometrik kilit açma özelliklerinin telefonu kullanılmaz hale geldiğini herkes deneyimledi. Parmak izi tarayıcısına ulaşmak zor, iris tarayıcı güvenilmez ve yüz tanıma özellikleri zayıftı.

Samsung Galaxy S9 akıllı telefondaki yüz tanıma ve iris tarayıcı %30 ile %50 arası başarı oranına sahipken S9’da is her denemede başarılı kilit açma işlemi gerçekleştirmektedir. 

Yüz tanıma sistemi 2D tarama yaptığı için Apple Face ID ve parmak izi taracıyısı yöntemleri kadar güvenli değildir. S8’de olduğu gibi sizin fotoğrafınızla tuş kilidi açmak artık mümkün değil. Telefonunuzu kaybettiğinizde artık içiniz rahat olabilir.

Masanın üstüne telefonunuzu koyduğunuzda yüz tanıma sistemi ile tuş kilidiniz açmanız mümkün olmayabilir. Galaxy S9’daki kamera Apple Face ID gibi geniş bir açıya sahip değildir.

Galaxy S9 Almalı mıyım ?

Performans olarak, iPhone X ve iPhone 8’in gerisinde kalan telefon, kamera ve ekran anlamında kendini çok geliştirerek iPhone ile yarışır hale gelmiştir. Özellikle ekran parlaklığı ve düşük ışıktaki çekim kalitesi ile fark yaratmaktadır. Yüz tanıma sistemi güvenlik ve hız açısından Apple ile yarışır düzeyde değildir. 3500₺ fiyatı ile iPhone 8 ve 4300 ₺ fiyatlı iPhone 8 Plus daha ucuz ve daha performans ve daha stabil telefonlar varken S9 alırmıydım bilmiyorum. Fiyatı daha makul seviyelere gelirse gayet alınabilir bir telefon olacaktır.

Samsung Galaxy S9 Teknik Özellikleri

Ekran Boyutu: 5.8 inç
Çözünürlük: 1440×2960 (QHD+) Pixel , 18:9 en/boy (~570 ppi )
Ekran Tipi: Super AMOLED
İşlemci:  Samsung Exynos 9 Series 9810 Quad-core 2.8 GHz Exynos 8 çekirdekli Diğer Ülkeler
İşlemci:  Qualcomm SDM845 Snapdragon 845  ABD & Çin
Arka Kamera: 12 MP F /1.5- 2.4 Diyafram açıklığı Phase Detect Auto-Focus (PDAF) Hareketli Fotoğraf (Motion Photo) Haraketli Panorama (Motion Panorama) Hızlı Odaklama Tam Manuel Kontrol Dual Pixel Kamera Odak Takibi Perde Hızı (Shutter Speed) Kontrolü Panorama RAW Kayıt Yapabilme HDR Otomatik odaklama Seçimsel Odaklama Sesli komut Yüz Algılama Elle Odaklama Coğrafi konum etiketleme Depth of Field (DOF) Geniş Açılı (77°) Gülümseme yakalama Phase Detect Auto-Focus – PDAF (Dual Pixel) Zamanlayıcı 1.4µm Piksel
Ön Kamera: 8 MP F/1.7 Dijital görüntü sabitleyici (EIS) Geniş Açılı HDR Otomatik Odaklama Panorama Selfi Sanal Flaş Seçmeli Odaklama Sesle Komut Zamanlayıcı (self-timer) 1.22μm Piksel 80 Derece Açılı
GPU :  Mali-G72 MP18 Diğer Ülkeler
GPU: Adreno 630 ABD & Çin
RAM :  4 GB
Dahili Depolama: 64/128/256GB Depolama seçeneği var, Genişletilebilir bellek: 400GB’a kadar microSD desteği
Batarya: 3000 mAh bataryaya sahip(değişmeyen gömülü)
Ölçüleri: 147.7 mm x 68.7 mm x 8.5 mm
Ağırlık: 163 g
İşletim Sistemi: Android 8.1 (Oreo)
Renk Seçenekleri: Gece Siyahı, Titanyum Grisi, Mercan Mavisi, Lila

Son Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir